GITZ architecten

Ontwerp, advies en onderzoek

Geschiedenis

GITZ architecten is sinds 1991 gevestigd in ’s-Hertogenbosch en opgericht door ir. Clairette Gitz.

Architect
Geboren en getogen te Rotterdam vertrok ik na mijn studie aan de TU-Delft naar Den Bosch. Na enige jaren samenwerking met andere architecten en ontwerpers o.a. in Delft , Rotterdam, Amsterdam, Oss en Den Bosch verwierf ik eigen opdrachten. Bij grotere opdrachten werken tekenaars (in loondienst) mee en/ of wordt er een samenwerkingsverband aangegaan. (zie Projecten)

Adviseur
Naast het bouwkundige en architectonische advieswerk geef ik advies op het gebied van milieuvriendelijk bouwen en van kleur zowel wat betreft de buitenruimte als interieur. Ook geef ik interieuradvies en analyseer ik werk- en woonsituaties o.a. in haalbaarheidsstudies. (zie Onderzoek en advies)

Docent
In het onderwijs op technische universiteiten en hogescholen in het ontwerp- en bouwkundige onderwijs begeleid ik studenten in het vinden van hun eigen weg.

Publicist en onderzoeker.
In het verlengde van het afstuderen op een gebouw voor een Danstheater in Rotterdam publiceerde ik over dit onderwerp en maakte een tentoonstelling: “Een feest van ruimte” in Uden over de geschiedenis van de hedendaagse concert- en theatergebouwen in Brabant, waarvan een kleinere versie over hedendaagse gebouwen door het Cast in Tilburg werd getoond. Ook publiceer ik regelmatig over verschillende onderwerpen zoals architectuur, bouwkeramiek, interieur, kleur, architectuur en milieuvriendelijk bouwen in diverse tijdschriften. (zie Publicaties) Tevens organiseer en houd ik lezingen over deze onderwerpen. Op diverse universiteiten en hogescholen doe ik onderzoek en geef ik les over “Architectuur en kleur”. (zie Onderzoek en advies)